The aim of this blog is to stimulate a dialogue without any borders between East and West, from a neutral point of view. At the basis of this interaction we will use art in its broadest sense, offering themes or just events that can be analysed. Feel free to give your opinion, feel free to express the relation between life and art, feel free to be yourself, because finally this is what it is all about.

donderdag 5 februari 2009

EDUCATION


Kunst is een vreemdeling. Een indringer die de rust verstoort. Je kunt hem negeren. Je kunt zijn aanwezigheid ook aangrijpen om kennis te maken met het onbekende. Stichting InterArt stimuleert dat laatste met interdisciplinaire en interculturele kunstprojecten. We prikkelen makers van kunst en het publiek tot een dialoog. Het uiteindelijke doel is altijd jezelf en de ander te ontdekken en te begrijpen. Op www.stichtinginterart.nl vindt u meer informatie over onze visie en onze projecten.

InterArt is een culturele instelling die middels multidisciplinaire kunstprojecten maatschappelijke vraagstukken onder brede aandacht brengt met als doel sociale betrokkenheid te bevorderen.

InterArt gelooft in het belang van kunst voor de ontplooiing van het individu maar ook voor de verwezenlijking van een sociaal sterke samenleving en wil daarom meer mensen en vooral jongeren bij kunst betrekken. Om die doelstelling te verwezenlijken ontwikkelt InterArt projecten die jongeren kennis laten maken met beeldende kunst, theater en muziek.





Foto's Zoë D. Cochia
zcochia.blogspot.com

Nieuw Cultureel Burgerschap is een bevlogen zoektocht naar balans tussen individuele vrijheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deze zoektocht wordt geleid door InterArt in de vorm van vier weekenden werkconferenties in vier grote steden, de publicatie van een boek met 16 dialogen en de verkiezing van de Nieuw Culturele Burger van 2008. Deze website dient als platform voor theorie, praktijkvoorbeelden, interviews en alle informatie over de vier werkconferenties.

www.cultureelburgerschap.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten